Ce este SEO?

Ce este SEO?

Afla tot ce trebuie sa stii despre optimizarea SEO citind articolele blogului agentiei Servicii SEO Bucuresti. Poate ti-ai pus intrebarea : Ce este SEO?. Noi suntem aici sa iti explicam, cat mai clar, conceptul de SEO.

Ce este SEO, si cum aplicam SEO pe un site web?

SEO vine de la search engine optimization. Acest termen se refera la procesul de imbunatatire a unui site web pentru vizitatorii normali si pentru motoarele de cautare. Atunci cand optimizam un site web lucram pentru ca motorul de cautare sa citeasca cu usurinta paginile website-ului nostru. De asemenea, optimizam un site web pentru a ii ajuta pe cei care intra pe site sa gaseasca informatia pe care o cauta.

Search Engine Optimization se traduce in limba romana astfel: “optimizare pentru motoarele de cautare”. 

Ce inseamna optimizare SEO? Optimizarea SEO este munca pe care o facem pe un website si in afara aceslui website pentru ca sa il facem sa fie usor de gasit de clienti in mediul online.

De ce facem SEO?

Orice afacere face SEO pentru a vinde mai mult. Unele companii vand servicii online, altele isi vand produsele online prin magazinele e-commerce. Ai nevoie de SEO, indiferent ce doresti sa vinzi. 

Nu este de ajuns sa ai un site web pentru afacerea ta. 

Ideal este sa faci promovare si optimizare SEO pentru a face acel website cat mai vizibil. Un website optimizat corect aduce trafic mai mare. Traficul mare se transforma in vanzari mai multe si in castiguri mari pentru afacerea ta. Prin SEO ne asiguram ca traficul care ajunge pe site-ul afacerii tale este unul relevant. Adica oamenii care vin pe website-ul afacerii tale sunt oameni interesati de acele servicii sau produse.

Cum cautam pe Google ?

Folosind procesul de optimizare reusim sa facem vizibil website-ul nostru in rezultatele Google. Exista foarte multe website-uri pe internet. Toate aceste website-uri apar in rezultatele de cautare. Insa, acele site-uri care apar in primele pozitii ale rezultatelor de cautare se bucura de traficul cel mai mare. Cei care folosesc Google sa gaseasca servicii sau produse nu se uita pe toate paginile de rezultate. Deseori, cei care folosesc Google isi aleg dintre primele 3 rezultate organice un website de unde sa isi cumpere ce ii intereseaza.

Clientii tai sunt oameni ocupati care nu au timp sa verifice fiecare pagina cu rezultate Google pana sa iti gaseasca afacerea. Oamenii aleg din primele rezultate de pe prima pagina a lui Google. Rar se intampla ca un utilizator sa caute optiuni si pe paginile 2, 3 si asa mai departe.

 Cum facem ca site-ul nostru sa atraga atentia?

Revenim la ce este SEO. Folosim SEO ventru a tarage atentia utilizatorilor Google. Facem astfel incat website-ul nostru sa fie printre primele pozitii de rezultate Google. Apoi, folosim texte si imagini optimizate astfel incat persoanele care intra pe site-ul tau sa faca un pas catre a cumpara ce vinde afacerea ta.

Pasul in directia cumpararii este facut atunci cand vizitatorul de pe site da click pe pagina Contact, apasa pe butonul „Suna acum”, sau trimite un email folosind formularul de pe website.

Pasii procesului de lucru SEO

Noi lucram dupa un proces clar. Pasul 1: analiza sau audit. Facem analiza site-ului afacerii tale, daca ai un site deja. Facem analiza cuvintelor cheie si a competitorilor, daca nu ai deja un site, apoi iti construim un site puternic.

Pasul 2 : Optimizare tehnica pe site. Facem tot ce tine de setarile tehnice pe site-ul tau. Ne asiguram ca primesti un site optimizat tehnic, responsive, complet functional si usor de folosit de clientii tai. Scriem continut si il asezam in pagina cu gandul la client si la nevoile sale.

Pasul 3 : Google Afacerea Mea – Google My Business. La nivel local este ideal sa iti faci provare pe Google Afacerea Mea. Noi avem experienta cu astfel de proiecte. Putem duce afacerea ta in primele rezultate pe Google Maps.

Procesul de construire de link-uri

Promovarea unui site web se face cu ajutorul link-urilor externe. Legam site-ul afacerii tale de alte platforme cu autoritate mare, cu scor spam mic, si relevante din punctul de vedere al continutului.

Construim continut scris pentru a posta pe blogul afacerii tale si pe alte site-uri. Lucram cu experti in creare de continut si ne ocupam de toate detaliile. Postam materiale serioase si valoroase pentru clientii tai. Ne asiguram ca aducem trafic si atragem atentia clientilor potentiali catre afacerea ta.

Includem in postarea de link-uri externe setarile de SEO tehnic. Facem o retea interna de link building pe site-ul tau. Apoi, lucram la a construi o retea puternica de link-uri externe catre paginile de produse si servicii de pe site-ul tau.