Ce face ChatGPT?

Cum vremurile în care trăim avansează din absolut toate punctele de vedere, la fel și aplicațiile tind să se extindă cât se poate de mult. Practic, ChatGPT vine la tine cu întrebarea: de ce te mai chinui să scrii și să lucrezi totul manual, când eu îți pot genera orice răspuns de care ai tu nevoie?

Ce-i drept, acest tool a fost creat pentru a ne ușura munca, însă experții în SEO spun că tot ceea ce reușim să facem este să ne o îngreunăm. Cum? Această aplicație are datoria „morală” de a-ți genera texte, povestiri. Este ca și cum ai pune o întrebare pe o anumită temă, iar acest chatbot îți oferă răspunsul instant. Ce-i drept, această aplicație este uimitor de utilă, deoarece înțelege foarte bine limbajul nostru natural. Practic este util, însă cât de mult ne poate ajuta de fapt în lumea reală? Haideți să luăm câteva exemple din viața de zi cu zi!

 

Ce face ChatGPT ? Iata câteva informații despre ChatGPT

Fondatorii acestei aplicații sunt:

  1. Sam Altman – fondatorul principal
  2. Elon Musk – co-fondator

 

 

Data apariției 30 noiembrie 2022
Compania OpenAI
Sediul San Francisco
Fondatori Sam Altman(CEO), Elon Musk(Co-founder)
Cu sprijinul Microsoft, Khosla Ventures, LinkedIn co-founder Reid Hoffman
Număr de utilizatori +1 milion

 

Care sunt țările în care nu poate fi utilizată aplicația ChatGPT?

  1. China
  2. Rusia
  3. Ucraina
  4. Afganistan
  5. Iran
  6. Belarus
  7. Venezuela

Cum a fost ChatGPT folosit până în acest moment?

Această aplicație minune care reprezintă viitorul generării de texte alternative este folosită cu un singur scop. Să genereze text. Ce înseamnă asta? Că în jurul lui gravitează doar domeniile în care textul este adevărata „armă” de luptă, cum ar fi:

  1. Școala
  2. Jurnalismul
  3. Producerea de texte pentru site-uri
  4. Articole și bloguri

Dar este cu adevărat bine să ne folosim de această aplicație fără să îi cunoaștem cu adevărat toate ascunzișurile sale? Poate te întrebi la ce ne referim, dar haide să propunem situația sub o altă formă.

Dacă un elev se folosește de acest chatbot pentru a-și face temele, mai poate fi el la fel de productiv? Va mai învăța el la fel de mult? Răspunsul este un mare și evident nu. Dacă cineva dorește să își promoveze afacerea sau site-ul, generând texte pentru articolele lor cu ajutorul ChatGPT, atunci va trebui să se confrunte cu un crunt adevăr.

Oricât de mult am vrea să promovăm acest tool ca fiind unul extraordinar de folositor în secolul acesta al tehnologiei nu vom putea fi niciodată atât de încântați de această aplicație. De ce? În continuare ar fi bine să discutăm despre ce face această aplicație să eșueze lamentabil.

Iată care sunt marile dezavantaje ale acestei aplicații „minune”

Când discutam despre ce face ChatGPT trebuie sa ne uitam atât la avantaje, cât și la dezavantaje. ChatGPT este o aplicație care ar putea aduce mari succese tuturor celor care doresc să își promoveze afacerile într-un stil creativ. Nu ne înțelegeți greșit! Însă, ca acest succes să se și întâmple, trebuie să țineți cont de faptul că ea trebuie folosită de niște experți. De ce? Iată principalele motive:

  1. Este o aplicație limitată. De ce spunem asta? Ea nu are cunoștințe care merg mai departe de anul 2021. Depinde foarte mult de momentul și de informațiile pentru care acesta a fost antrenat. Din păcate, încă nu poate avea acces la actualizări sau date foarte noi, deci nu putem primi informații extraordinar de apropiate de prezent.
  2. Vorbim de o aplicație și nu de un om. Credem că este clar că ChatGPT nu are capacitatea de a înțelege absolut tot ceea ce îți dorești tu de la ea. Este o aplicație care oferă informații bazate doar pe datele pe care tu i le oferi în momentul utilizării ei.
  3. Nu poate gândi independent. Nu poate să ia decizii și nici să gândească. Totuși vorbim de un chatbot. Această aplicație îți poate răspunde la întrebări sau mesaje, iar fiecare răspuns în parte se va baza pe datele pe care tu i le vei oferi la momentul respectiv.

La cine trebuie să apelăm atunci când avem nevoie de optimizarea articolelor?

Revenind la subiectul anterior, dacă dorești să îți optimizezi pagina afacerii tale sau ți se pare interesantă ideea de a publica un articol, atunci apelează la niște profesioniști adevărați. ChatGPT îți poate oferi cu siguranță un text bun, dar ceea ce nu trebuie să uiți este că ceea ce îți va genera el sunt informații preluate din alte texte de pe internet.

Nu vei avea acel procent maxim de originalitate și la fel de bine există riscul ca textul tău să nu fie optimizat SEO. Când încerci să îți promovezi afacerea/brandul cu ajutorul articolelor este clar că primul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că vei fi primul care apare pe motoarele de căutare. Cum se poate întâmpla asta? Experții în optimizare SEO te pot ajuta!

ChatGPT nu poate știi că tu ai nevoie de un text optimizat sau că ai nevoie de apariția unor anumite cuvinte în anumite părți ale textului, însă este foarte util când te afli în criză de timp. De ce? Această aplicație are capacitatea de a-ți genera texte la secundă. Tot ce mai ai de făcut este să găsești pe cineva dispus să le modifice astfel încât să fie optimizate după adevăratele principii SEO.

Experții în SEO îți sar în ajutor cât ai bate din palme!

De ce să nu îmbinăm munca cu modernul, nu-i așa? Mai mult timp, înseamnă posibilitatea de a scrie mai multe articole, deci, cu alte cuvinte, creștem eficiența. Dacă într-o oră abia reușești să scrii un text optimizat și să îl postezi, acum ai șansa de a termina această muncă și în 15 minute. Tot ce ai de făcut este să te agăți de niște persoane care știu cum să îți facă munca mai ușoară.

Un adevărat expert în SEO știe exact ce trebuie modificat, unde trebuie puse cuvintele cheie și cum să aranjeze totul pentru a se asigura că Google te face să fii prima apariție pe pagină. Treaba nu este foarte complicată, însă trebuie doar să știi la cine să apelezi pentru a o transforma într-un serviciu de înaltă calitate.

Din acest motiv, experții noștri de la Agenție SEO București sunt dispuși să îți sară în ajutor. Noi credem în capacitatea de a crește peste noapte a afacerilor mici. Nu putem sta și să te lăsăm să te bazezi doar pe un singur tool când vine vorba de optimizarea SEO. Acesta este un domeniu mult mai amplu decât pare privit din exterior. Optimizarea SEO nu înseamnă doar scriere de texte, iar ChatGPT nu înseamnă texte optimizate SEO!