Motoarele de cautare in prezent

Motoarele de cautare sunt parte din viata de zi cu zi. Azi cu greu ne imaginam realitatea noastra fara a cauta informatii cu ajutorul unui motor de cautare.

Insa, motorul de cautare nu a fost intotdeauna parte din viata omului. Primul motor de cautare a aparut in anul 1990 si se numea Archie. In 2020, se implinesc abia 30 de ani de cand motoarele de cautare exista.

Primul motor de cautare era dificil de folosit si oferea mult mai putine informatii decat gasim acum cautand online. Progresul si stinta s-au dezvoltat si au facut ca procesul de cautare pe www sa fie parte din viata omului.

Topul motoarelor de cautare in 2020

La nivel mondial Google este cel mai popular motor de cautare acoperind un procent de 92.06% din piata. Surpriza vine din partea lui Bing care detroneaza Yahoo! Si ocupa pozitia doi in clasamentul mondial.

In China motorul de cautare cel mai popular este Baidu. In timp ce in Rusia motorul de cautare cel mai popular este Yandex.

Cota de piata a motoarelor de cautare la nivel Mondial in 2020

Google        92.06%

Bing              2.61%

Yahoo!         1.79%

Baidu            1.16%

Yandex         0.56%

Yandex Ru   0.52%

 

Cota de piata a motoarelor de cautare in Romania 2020

Google        98.09%

Bing              0.92%

Yahoo!         0.77%

DuckDuckGo    0.11%

Ecosia                0.03%

Yandex Ru        0.02%

 

Cum lucreaza motorul de cautare

Motoarele de cautare identifica orice tip de informatie postata pe www. Informatii precum texte, imagini, videouri si orice alte informatii postate pe website-uri. Datele gasite de motorul de cautare pe site-uri sunt stocate pe serverele motorului de cautare.

Apoi, cand un utilizator cauta o informatie in motorul de cautare, motorul scaneaza informatiile existente pe serverul sau si prezinta informatiile in paginile sale cu rezultate ale cautarilor.

Motoarele de cautare au roboti care scaneaza non-stop miliarde de website-uri si inregistreaza orice modificare se produce in www.

Optimizarea SEO si motoarele de cautare

SEO vine de la search engine optimization. Simplu explicat: informatiile de pe un website sunt optimizate cat mai bine pentru a fi citite de motorul de cautare si pentru a obtine un scor cat mai bun de indexare.

Atunci cand motorul de cautare considera un website relevant si de incredere pentru domeniul din care face parte, il afiseaza in rezultatele cautarilor celor interesati de acel domeniu.

Un expert SEO te ajuta sa iti faci ordine in felul in care comunici prin website-ul tau cu motoarele de cautare, dar si cu vizitatorii umani. Ideal este ca orice site web sa fie lucrat de la bun inceput avand in vedere vizitatorul si motorul de cautare. De multe ori nu se intampla acest lucru si firmele sunt nevoite sa apeleze la firmele de optimizare SEO.

 



×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Let's SEO